Bekijk de categorieën of ZOEK op de website

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een foutje is zo gemaakt. Daar kan je als ondernemer op worden afgerekend. Dit kan daarnaast ook hoge financiële kosten met zich meebrengen. Afhankelijk van de markt waarin je actief bent als zzp´er is het verstandig tot belangrijk om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Zo kan je het bedrijf beschermen wanneer je door een beroepsfout problemen of schadeclaims krijgt.

Wat word wel en niet vergoed?

Het is een ingewikkeld plaatje, zeker op gebied van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is het niet eenvoudig. Dit word mede veroorzaakt van de variatie aan werkzaamheden en eventuele risico’s welke zzp’ers lopen met hun ondernemen. Iemand die schilder als invulling van zijn beroep heeft kent natuurlijk andere risico’s als een adviseur.

Daarom worden de beroepsaansprakelijkheidsverzekering op maat gemaakt om een goede dekking te geven voor je eigen onderneming. Het is echter wel noodzakelijk dat de risico’s en vergoedingen vooraf helder zijn. Aangezien er ook onderscheid gemaakt wordt bij ‘zuivere vermogensschade’, dit word bijvoorbeeld niet vergoed. Wanneer je dus met het idee in je hoofd zit om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten dan moet je eerst een afspraak maken bij een adviseur, om je goed in te laten lichten.