Bekijk de categorieën of ZOEK op de website

Informatie over New York

 Hemselsbreed bedraagt de afstand tussen Amsterdam en New York bijna 6000 kilometer en met het vliegtuig vlieg je in zo’n acht uur van Amsterdam naar New York. Je zult niet de enige zijn. Jaarlijks mag New York rond de vijftig miljoen bezoekers verwelkomen.

Bezienswaardigheden

Wat moet je gezien hebben in New York? New York is zo groot dat een bezoek betekent: keuzes maken. Check in ieder geval www.nycgo.com, New York’s officiële website. Hier is heel veel informatie over de stad en haar bezienswaardigheden te vinden.

Central Park
Bezoek in ieder geval de groene long van de stad, Central Park. Centraal gelegen in de stad beslaat dit park een oppervlakte van zo’n 341 hectare (rond de 500 voetbalvelden). De toegang is gratis en je kunt er bij mooi weer heerlijk picknicken.

Empire Stage Building
Ook het Empire State Building mag niet gemist worden. Het hoogste uitkijkpunt van New York geeft ongeëvenaarde vergezichten en is dagelijks geopend van 8 uur tot 22 uur.

Times Square en Musea
Vergeet daarnaast niet het oogverblindend verlichte Times Square (altijd open), alsmede een aantal wereldberoemde musea zoals het Metropolitan Museum of Art en het Museum of Modern Art.

Voordelig bezienswaardigheden in New York bezoeken
Als je van plan bent veel (betaalde) bezienswaardigheden te bezoeken is het verstandig om wat speurwerk te verrichten. Zo kan bijvoorbeeld een New York City Pass wel tot 46% korting opleveren (www.citypass.com).

Rondvaarten, rondritten, rondlopen
Bekijk de stad eens vanuit een ander perspectief. Net als Amsterdam is New York omgeven door water. Gebouwd op vele eilanden, zijn talloze (betaalde) boottrips te boeken, maar een van de bekendste is gewoon gratis, namelijk de Staten Island Ferry. Vanaf het water heb je gedurende een trip van 25 minuten een schitterend uitzicht op de beroemde skyline van de stad en het Vrijheidsbeeld. Tip: ga voor het beste uitzicht naar het achterdek.

Hop on Hop of bussen
Ook zeer de moeite waard is een trip met de ‘hop on hop of’ bussen. Op vaste routes door de stad en langs alle belangrijke bezienswaardigheden, kun je in- en uitstappen waar je wil.

Stadswandeling New York
Verder leert niets je een stad zo goed kennen als een stevige wandeling. De New York Times biedt bovendien gratis te downloaden mp3 audio tours aan via haar website www.nytimes.com/ref/tour-instructions.html.

Rondleiding door New York
Een rondleiding kan ook. Een van de leukste is te boeken via www.bigapplegreeters.org (let op: vier weken van tevoren boeken). Een echte New Yorker leidt je gratis door zijn of haar buurt.

Amsterdam en New York
Amsterdam en New York hebben een aantal opvallende zaken gemeen. Zo werd New York in 1625 door Nederlanders gesticht en Nieuw-Amsterdam genoemd. Beide steden zijn de grootste steden van hun land, worden in belangrijke mate gedomineerd door de aanwezigheid van water en het zijn culturele smeltkroezen.

Daar houden de overeenkomsten op, want in tegenstelling tot Amsterdam geldt New York als een van de belangrijkste wereldsteden met meer dan 9,5 miljoen inwoners. The Big Apple, zoals New York ook wel genoemd wordt, bestaat uit vijf stadsdelen ofwel boroughs. Dit zijn The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island. Elk stadsdeel is weer onderverdeeld in een flink aantal wijken.

Op de kaart...

Loading GoogleMap ....