Bekijk de categorieën of ZOEK op de website

Informatie over Vliegtickets

 Iedereen heeft het af en toe nodig om er eens lekker tussenuit te gaan. Het boeken van een vliegticket is tegenwoordig snel en eenvoudig via internet te regelen: er zijn talloze aanbieders van vliegtickets. Door de ruime keus en de vele websites kan het lastig zijn om het overzicht te bewaren en vlot de juiste keus te maken. Wanneer u vanuit Nederland wilt vliegen, vindt u hieronder een overzicht van informatie over vliegtickets.

Vliegvelden in Nederland

Vanuit Nederland kunt u vanaf verschillende vliegvelden uw vliegreis starten. Het meest grote, bekende en centraal gelegen vliegveld is Amsterdam Schiphol. Daarnaast zijn er vliegvelden in Eindhoven, Groningen (Eelde), Maastricht en Rotterdam. Vanaf al deze vliegvelden is het mogelijk direct vanuit Nederland te vliegen.

Goedkope airlines
Tegenwoordig zijn er veel airlines die goedkope vluchten aanbieden. Welke aanbieder voor u het meest voordelig is, verschilt per situatie en is onder andere afhankelijk van uw bestemming en reisperiode. Bekende goedkope airlines zijn: EasyJet, Ryanair, Corendon, Transavia, Jetairfly en Wizz.

Populaire vliegbestemmingen
Vanuit Nederland zijn er een aantal bestemmingen waar veel vliegreizen naartoe geboekt worden. Onder Nederlanders zijn Europese steden zoals Wenen, Berlijn, Londen, Hamburg en Glasgow populair. Daarnaast worden er ook veel vluchten geboekt naar Alicante, Barcelona, Tenerife en Málaga. Onverminderd populair zijn reizen naar Thailand en de Verenigde Staten, waar met name New York altijd een populaire bestemming is.

Kosten en informatie vliegtickets boeken
Het boeken van goedkope vliegtickets is een nauwkeurige bezigheid, omdat de bijkomende kosten kunnen verschillen per boeking. Deze kosten zijn onder andere afhankelijk van de voorwaarden van de vliegmaatschappij, het vliegveld van vertrek en de aanbieder van de tickets. Deze laatste is verplicht om u aan het begin van het boekingsproces te informeren over alle kosten en eventuele extra toeslagen. Naast uw vliegticket zelf kunnen kosten berekend worden voor bagage, belastingen en de boeking zelf. Bij het annuleren van een vlucht worden in ieder geval te allen tijde administratiekosten berekend.

Bekende websites vliegtickets
Bekende websites die vliegtickets aanbieden zijn: Cheaptickets.nl. Worldticketcenter.nl, Vliegtickets.nl. schipholtickets.nl, Skychanner.nl en Momondo.nl. Deze websites helpen u met het maken van de juiste keus, door de prijzen van de verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar te vergelijken ten aanzien van uw gewenste bestemming.

Tips om goedkoop te vliegen

Om goedkoop te kunnen vliegen zijn naast kennis en informatie over vliegtickets en de verschillende airlines nog andere zaken van belang. Hieronder een aantal tips:
– Prijzen vergelijken: hoewel sommige aanbiedingen aantrekkelijk kunnen lijken, is het belangrijk om meer informatie over vliegtickets naar uw bestemming in te winnen en de prijzen te vergelijken.
– Vroeg boeken: de prijzen van vliegtickets stijgen naarmate de vertrekdatum nadert. Dit geldt vooral voor drukke perioden. Zeker wanneer u internationaal vliegt is het aan te raden om drie tot zes maanden van tevoren te boeken.
– Last minute boeken: het tegenovergestelde van vroeg boeken kan enorme kortingen opleveren. Dit is uiteraard alleen voor u weggelegd indien u flexibel bent ingesteld en weinig zekerheid vooraf nodig hebt. Vaak bieden vliegmaatschappijen kort voor vertrek van de vlucht tickets aan tegen een zeer laag tarief.
– Geld terug vragen indien de prijs van uw ticket gedaald is. Dit is zeker een poging waard; sommige luchtvaartmaatschappijen zullen hiermee akkoord gaan afhankelijk van hun voorwaarden.